+36 1 306 5371 info@globomax.hu

“Mitől más az ÖTV, mint egy videomegosztó portál?” 

 

Az onkormanyzati.tv portálon a felvételek és az élőközvetítések nem tartalmaznak reklámot.
Amennyiben Önt egy konkrét napirend tárgyalása érdekli, akkor a felvételen ezt két kattintással megtalálja. A videók ugyanis napirendi pontok és hozzászólók szerint is kereshetők.
Tematikus portálunkon, tartalomban hasonló tartalom közé kerül a felvétel. Nem fordulhat elő, hogy egy képviselő-testület hivatalos felvétele, ahhoz méltatlan tartalom közé kerüljön.
Az önkormányzatok felvételeit az onkormanyzati.tv portálon könnyű megtalálni, ráadásul a választópolgárok az ilyen jellegű tartalmat elsősorban ezen az oldalon keresik.
Amennyiben lemaradna egy Önnek fontos élőközvetítésről, akkor sem kell aggódnia, hiszen felvételről is visszanézheti az Önkormányzat TV portálunkon. A technológia lehetővé teszi, hogy mind az élőadás felvétele, mind a korábbi testületi ülések bárhol a világon, a nap 24 órájában visszanézhetők legyenek.

 

“Hogyan vezeti az Elnök az ülést?” 

 

– A szavazás és a jegyzőkönyvezés a MikroVoks testületi rendszerek segítségével történik.

A hozzászólásra jelentkezőket a MikroVoks szoftvere sorba rendezi és megjeleníti az elnök előtti monitoron. Lehetőség van különböző fontosságú jelentkezések külön sorrendi nyilvántartására (pld. normál, ügyrendi, esetleg frakcióvezetői, vagy bizottsági elnöki). A rendszer napirendi pontonként rögzíti a kérdések és hozzászólások számát, a hozzászólási idők túllépése esetén pedig figyelmeztető hangjelzést is adhat.

 

“Hol van a kamerás ember a közvetítés alatt?”

 

Az élő közvetítés és a felvételkészítés MikroKam közvetítő rendszer segítségével történik Az ülésteremben 3 vagy 4 robotkamera dolgozik folyamatosan, melyek a rendszer beállítását követően folyamatosan figyelik a képviselők hozzászólásait. Amikor a hozzászóló bekapcsolja a mikrofonját, a felprogramozott kamerák az előre beállított pozíciókba állnak és a képviselőre fókuszálnak. A robotkamerák által előállított videóanyag egy központi vezérlő számítógépre kerül. Ennek a központi PC-nek a feladata, a robotkamerákról érkező képi anyagok keverése, archiválása, illetve az Internetre történő továbbítása.