+36 1 306 5371 info@globomax.hu

A csoki sztori

Megmutatjuk hogyan készült!
Elkészítettük az LCD pultunk ehető változatát! :)

A Mychoccy és a Globomax közreműködésében bemutatjuk a Csoki sztorit!

Gondoltuk, milyen jó ötlet lenne partnereinket meglepni valamilyen egyedi ajándékkal, ezért Gáborhoz fordultunk és segítségével megalkottuk, az LCD pultunk ehető változatát, amely azon túl, hogy nagyon finom, és azonnal befalhatod, akár forrócsokit is készíthetsz belőle.

Forrócsoki recept az oldal alján!

Kézműves csokoládé, prémium alapanyagokkal!
TALÁLD MEG A SAJÁT ÍZEIDET, EZ A KULCS!” – MYCHOCCY, A SÁRKÁNY SZEMÉTŐL A HAGYMÁS BONBONIG

A csoki csapat!

Pillanatokon belül nekiugrunk a csokigyártásnak! Már semmi sem tántoríthat el bennünket az ínycsiklandó táblák legyártásától! :P

Elkészült a Globomax táblás csokija!

Ezekbe a rugalmas formákba öntöttük a csokit, majd irány a hűtő, ahol 1/2 – 1 óra hűsölés után elérték a kívánt állagukat. 

 

 

Megkóstoltuk, isteni!

Nézd meg a videót, a végén megmutatjuk, hogyan néz ki a Globomax táblás csokikülönlegessége! Megettünk minden morzsát! :)

Csoki sztori galéria!

Csoki sztori videó!

 „És még mondja valaki, hogy a csúcstechnológia nem lehet édes és könnyen fogyasztható …”

Receptötletek a Globomax „csokoládé szavazópultra”

Forrócsokoládéééé!

Hozzávalók:

1 db Globomax csokoládé szavazópult

90 g friss tej (min. 3,5% zsírtartalommal)

90 g tejszín (min 30% zsírtartalommal)

fűszerek és tejszínhab ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kés hegyével pattintsuk ki a szavazópult előlapján található LCD kijelzőt és ha szeretjük a cukorostyát, akkor fogyasszuk el. Egy nagyobb késsel, vagy bárddal aprítsuk minél apróbb, nagyjából egyenletes darabokra a csokoládét és tegyük egy hőálló tálba. A tejet illetve a tejszínt öntsük össze és forraljuk fel. A felforralt folyadékot a tűzről levéve azonnal öntsük rá a felaprított csokoládéra és egy botmixer segítségével keverjük addig, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad a tejes tejszínben.

Ízlés szerint különböző fűszerekkel (őrölt fahéj, chili, őrölt csillagánizs, kardamom, mézes sütemény fűszerkeverék, stb.) ízesíthetjük. Ezt követően öntsük pohárba, vagy poharakba, nyomjunk tejszínhabot a tetejére és fogyasszuk egészséggel.

Friss trüffelkrém

Hozzávalók:

1 db Globomax csokoládé szavazópult

40 g tejszín (min. 30% zsírtartalommal)

10 g vaj (min. 80% zsírtartalommal)

aszalt gyümölcsök, olajos magvak az utólagos ízesítéshez, ill. kakaópor, kókuszreszelék, fahéjas pocukor, stb. a krémgolyók beforgatásához 

Elkészítés:

Egy kés hegyével pattintsuk ki a szavazópult előlapján található LCD kijelzőt és ha szeretjük a cukorostyát, akkor fogyasszuk el. Egy nagyobb késsel, vagy bárddal aprítsuk minél apróbb, nagyjából egyenletes darabokra a csokoládét és tegyük egy hőálló tálba. A felaprított csokoládét vagy vízgőz felett, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel (a felolvadt csokoládé hőmérséklete lehetőség szerint ne emelkedjen 45 – 50 oC fölé). (Mikrohullámú sütőben történő olvasztás esetén 30 másodpercenként vegyük ki a sütőből a tálat és keverjük meg a csokoládét mindaddig, amíg az a kívánt hőmérsékletet el nem éri. Így elkerülhetjük, hogy a csokoládénk megégjen.)

A tejszínt melegítsük fel forráspontig (lehetőség szerint ne forraljuk fel) és kb. a 2/3-át öntsük a felolvasztott csokoládéra, majd egy keverőkanállal addig keverjük, amíg egy fényes egynemű masszát nem kapunk. Ezt követően öntsük a masszához a maradék tejszínt is és elegyítsük el a masszában. A még meleg tejszínes csokoládékrémhez adjuk hozzá a vajat és addig keverjük, míg az teljesen fel nem oldódik benne.

Az elkészült krémet egy éjszakára tegyük a hűtőbe (de min. 2-3 órára).

A hűtést követően ne ijedjünk meg a „csontkemény” krémtől. A varázslat most fog következni. Vegyük elő a hideg krémet és egy teáskanalat (igen, a kanál segítségével fogjuk dresszírozni a krémünket 😊).

Annak érdekében, hogy lágy és homogén krémgolyókat készítsünk ne vájjunk ki a kanállal nagyobb krémdarabokat, hanem a kanál élével „kapargassunk fel” vékony rétegeket a csokoládékrém felszínéről. A kapargatást addig folytassuk, míg a kanálon 8 – 10 g körüli krémmennyiség nem képződik. A kanál hegyén lévő krémet húzzuk le a másik kezünkkel és gyors mozdulatokkal, a két tenyerünk között formázzunk golyót belőle. (Igyekezzünk gyorsan elvégezni ezen műveletet, mert a csokoládékémünk a kezünk melegétől intenzíven olvadni fog.)

Amennyiben ízesíteni szeretnénk a csokoládé krémgolyókat úgy a kanálról történő lehúzást követően darabolt aszalt gyümölcsöket olajos magvakat rejthetünk a közepébe, majd az elkészült golyókat különböző szórványokba, fűszerekbe forgathatjuk (kakaópor, kókuszreszelék, stb.)

Akik segítettek a csoki létrehozásában!
Köszönjük!

A csoki legyen veletek!!!

FANNI

FANNI

Globomax Zrt.

GÁBOR

GÁBOR

My Choccy

GERI

GERI

Globomax Zrt.

ISTVÁN

ISTVÁN

Globomax Zrt.

SÁNDOR

SÁNDOR

Globomax Zrt.

BENI

BENI

Globomax Zrt.

Címünk

1155 Budapest Wysocki utca 1.

Kérdésed van?

(+36 1) 271 0451

Email

info@globomax.hu