+36 1 306 5371 info@globomax.hu

Video Tracer II. Fejlesztési napló 2022

Teljeskörű kiszolgálást ad video és audio szempontból egy konferenciának, tárgyalásnak, nagyobb rendezvénynek! Az egyelőre kezdeti stádiumban lévő fejlesztés befejezése és a prototípus tesztelése a 3. negyedévben várható!

 

Hol van szükség a Video Tracer II. rendszerre?

Közvetítő rendszerek eddig is léteztek, azonban a probléma az volt, hogy különböző gyártmányú egységekből álltak. Ezek az egységek mint például a videó mátrix, video keverő, broadcaster software, broadcaster eszköz, robotkamera, csak külön-külön voltak megvásárolhatók, melyet aztán egy rendszerintegrátor jó pénzért egybegyúrt. Mi egy olyan rendszer kifejlesztésen dolgozunk, amely a kamerától kezdve akár a streaming szolgáltatásig mindent egy kézben megold! Erre született ez a rendszer! 

Megoldja egy rendezvénynek legyen az konferencia, sport, kulturális teljes körű videó kiszolgálását egyetlen gyártó által biztosított termékpalettával!

A prototípus

Hány fő szükséges a rendszer üzemeltetéséhez?

A rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell egy teljes csapat a működtetéséhez, hanem elegendő akár egyetlen fő is.
Extrém esetben akár egyetlen ember ki tudja szolgálni egy rendezvény konferencia videó és audio szolgáltatásait.

Vannak benne olyan szoftver algoritmusok, amelyek lehetővé teszik, hogy a rendszer kezelése kevés kezelői beavatkozással megoldható legyen.

Milyen eszközöket tartalmaz a rendszer?

A másik érdekessége ennek a rendszernek, hogy olyan saját robot kamerát fejlesztettünk, amely nemcsak kameraként, hanem világító eszközként is tud működni és funkcionálni. Lényegében négy eszközből áll a rendszer: robot kamerából (1), világító eszközként is működő robotkamerából (2), robot világító eszközből (3), és a videó központi egységből (4), ami a kamerák vezérlése mellett 8×8-as videomátrixként is működik. Ezeket az eszközöket igény szerint modulárisan lehet használni.


A robotkamerák full hd felbontással közvetítik a rendezvény eseményeit.

Kamerából max. 8 db-ot tud kezelni a rendszer, robot világító eszközből akár 100-at is. Lehet külön robot kameraként is, és lehet külön robot világító eszközként is használni a rendszert, de természetesen az együtt használva őket maxoljuk ki a rendszer szolgáltatásait.

A robot világító eszköznek nem csupán a Pan Tilt iránya programozható előre, hanem a világítási szöge is (PTB lámpa). A világítási szög 5°-55° között állítható, ami megegyezik a kamera látószög tartományával (20x optikai zoom).

A szoftver egyedülálló algoritmussal (Intelligent Light System) biztosítja a robotkamerák és robot világítótestek együttműködését..

Alak és arc követés!

A rendszer várhatóan 2022-es év harmadik negyedévétől kapható.A rendszer képes alak és arc követésre is tehát ha kijelölünk a konferencián egy előadót, aki sétál a színpadon miközben magyaráz, akkor nem kell a kezelőnek azzal törődnie, hogy a robotkamerát joystickkel vezérelve kövesse az előadót, hanem a kamera rááll és automatikusan követi a személyt!


A világító robotkamerában a kamera látószögével szinkronban is változtatható az egybeépített lámpának világítási szöge.
Fontos funkciója még a rendszernek olyan intelligens arc felismerési szolgáltatást nyújt, amely megtudja különböztetni egymástól az arcokat!

Ha az arc regisztrálva van a rendszerben és mondjuk több személy is tevékenykedik ugyanazon helyen, akkor a rendszer nem fogja ezeket a személyeket összekeverni, a kijelölt személyt követi. Az arcfelismerés és követés AI alapon működik..

A rendszer várhatóan 2022-es év harmadik negyedévétől kapható.