+36 1 306 5371 info@globomax.hu

globomax zrt.

Mikrovote

Zsebében az online

szavazó eszköze

Kinek? Milyen célból?

Oktatási intézmények – kari, szenátusi ülések
Kamarák – közgyűlések, véleménynyilvánító szavazások
Gazdasági társaságok – közgyűlések
Egyesületek – véleménynyilvánító szavazások, közgyűlés 
Alapítványok – véleménynyilvánító szavazások, közgyűlés
Vagyonkezelők – döntéshozatalok
Részvénytársaságok – igazgatótanácsi ülések, közgyűlések
Önkormányzatok – közösségi költségvetés
Egyházi szervezetek – éves tanácskozások

Szavazzon online bárhonnan!

Globális részvétel

Szavazni lehet bárhonnan, bármilyen eszközzel csak internet kell hozzá

Egyszerűség

A szavazógépek helyett minden szavazó a saját okos eszközét használhatja

Biztonság

Az egyedi azonosítás révén, csakis a választásra jogosultak szavazhatnak

Gyors eredmény

A szavazás lezárása után azonnal láthatóak az eredmények

Sokszínűség

Többféle szavazás típus indítható azonnal vagy időszakos szavazásként. Súlyozott szavazások, tőkeszám és lakosságszám arányos szavazások.

Demokratikus

Egyszerre akár több százan, több ezren is szavazhatnak

Azonnali szavazás

Az azonnali szavazás esetében a résztvevők néhány perc alatt döntenek egy adott kérdésről vagy témáról. A szavazás mobiltelefon, tablet vagy laptop segítségével történik a MikroVote online szavazó felületen. Az eredmény azonnal publikálható. Így lehetőség nyílik gyorsan és hatékonyan meghozni fontos döntéseket vagy véleményt alkotni egy adott témában.

Időszakos szavazás

Az időszakos szavazás olyan szavazási forma, ahol a résztvevőknek egy meghatározott időintervallumon belül kell szavazni. Ezáltal a résztvevőknek lehetőségük van a saját időbeosztásuknak megfelelően eldönteni, mikor vesznek részt a szavazáson. Az időszakos szavazás lehet online platformon vagy akár személyes eseményeken is alkalmazva. Ez egy hatékony módszer a gyors döntéshozatalra vagy a vélemények gyűjtésére, különösen nagy csoportok esetén, ahol minden résztvevőnek időre van szüksége a szavazásra.
.

Az adott személy jogosultságának létrehozásakor azt is meg kell adni, hogy a felhasználónak mely szavazócsoportban van jogosultsága szavazni.

.

Először egy szavazássort kell létrehozni, ahol meg lehet adni a szavazás tárgyát és idejét, illetve, hogy azonnali vagy időszakos szavazást akarunk indítani. Az azonnali szavazásnál néhány másodperc vagy perc áll rendelkezésre a szavazat leadására, az időszakos szavazásnál pedig egy előre meghatározott időintervallum (például 1-3 nap). Ezt követően lehet az egyes, akár különböző típusú szavazásokat az adott szavazássorhoz beállítani. Szavazásonként lehet megadni, hogy az nyilvános vagy titkos-e, illetve az érvényességhez szükséges szavazási arányokat (pl. egyszerű vagy minősített többség).

.

A szavazásra jogosult egy e-mailt kap a közelgő szavazásról illetve naptárbejegyzést küld a szavazóknak a kiválasztott szavazásról.

.

A szavazás idején a szavazók mobiltelefonnal, tablettel, laptoppal vagy asztali számítógéppel tudják leadni szavazataikat.

.

A szavazási eredményekhez a szavazás lezárta után a jogosultak azonnal hozzá tudnak férni.

Szavazás típusok kinek, mikor?

Eldöntendő szavazás

Olyan esetben ajánlott, ahol két vagy több választási lehetőség között kell dönteni és fontos, hogy a döntés a többség véleményét tükrözze.
Pl. önkormányzati képviselő-testületi ülésen az egyes napirendi pontok elfogadására vonatkozó kérdésben.

Egyszerű listás szavazás

Olyan kisebb csoportok vagy szervezetek számára ajánlott, ahol a döntéshozatal során fontos, hogy a résztvevők egyértelműen meg tudják határozni, hogy melyik lehetőséget támogatják leginkább. Pl. egy egyesületi elnök megválasztásakor, ahol több jelölt közül kell egyet kiválasztani.

Összetett listás szavazás

Különösen ajánlott olyan helyzetekben, ahol több választandó jelölt van egy adott posztra vagy tisztségre.
Pl. a jelentkezők közül több személyt kell megválasztani, így a listából több névre is lehet szavazatot adni.

Pontozásos szavazás

Olyan helyzetekben ajánlott, amikor különböző lehetőségek közül kell kiválasztani a legjobbat. A pontozásos szavazás lehetővé teszi, hogy minden résztvevő egy előre meghatározott intervallumnak megfelelően egy pontszámmal rangsorolja a lehetőségeket a saját preferenciái szerint, így objektíven és átláthatóan lehet kiválasztani a legjobb megoldást. Pl. egy projekt alkalmával, ahol több verzió közül kell választani.

Rangsoros szavazás

Olyankor ajánlott, amikor több elem között kell egy ragsort felállítani úgy, hogy opcionálisan akár többet is az első helyre lehet sorolni. Például egy civilszervezet tagjai így döntik el a közgyűlésen, hogy mely feladatok és célok legyenek számukra egy adott évben a legfontosabbak.

Semmelweis Egyetem – Vélemények 

A szavazó rendszerünk nagyon hatékony és könnyen kezelhető. A felhasználóbarát felületnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen lehet szavazni, valamint könnyen lehet követni az eredményeket. Nagyon tetszik, hogy többféle szavazási lehetőséget kínál az online szavazáson belül.

Jinda Adrienn

SEMMELWEIS EGYETEM - Szenátusi Főtitkárság, titkárságvezető

Egyszerűen és gyorsan tudtam regisztrálni és leadni a szavazatomat. A felület nemcsak könnyen kezelhető, de minden fontos információ azonnal elérhető rajta. A technikai háttér stabil és megbízható, így biztosak lehetünk benne, hogy minden szavazat pontosan és hitelesen kerül feldolgozásra.

dr. Antóny Zsolt

SEMMELWEIS EGYETEM - szenátusi főtitkár

Mit biztosítunk az Ön számára?

30 perces ingyenes konzultáció

Demo szavazás lebonyolítása

Ajánlatkérés egyeztetése

Szavazó létrehozása

Szavazás létrehozása

Különböző
szavazó csoportok

Szavazók tömeges importálása