+36 1 306 5371 info@globomax.hu

Budapest II. kerület, Polgármesteri Hivatal, tanácsterem

A Budapest II. kerületi polgármesteri hivatal tanácsterménél is az Érden megismert belsőépítésszel dolgoztunk, de itt nem a külső megjelenés lett tanulmányértékű (bár a terem igazán szép lett), hanem a megrendelés bonyolultsága. A megrendelő öt terem egyedi hangosítását kérte megoldani egyetlen központi helyről (a stúdióból).

A nagyterem a hivatal díszterme, itt zajlanak a képviselőtestületi ülések, protokoll események. A középső- és kistermet bizottsági ülésteremnek használják. Ez a két terem szükség esetén össze is nyitható. A házasságkötő-terem van legmesszebb a stúdiótól, ezért itt követelmény volt a központi mellett a helyi vezérlés is. Az ötödik terem igazából a termeket összekötő folyosó szintén egyedi hangosítással.
A követelményeket kielégítő rendszerrajz elkészítése után a megvalósításához megfelelő eszközöket kellett megtalálni.

A rendszer központja egy Allen&Heath – MixWizard WZ3 1442 lett. Hat független kimenete (Aux), ki tudja szolgálni az öt különféle helyszínt. Főkimenete (LR) a nagyterem hangszóróit hajtja meg egy Alesis RA500-as erősítő segítségével. Az Aux1 kimenet hajtja a középső termet egy Alesis RA300-sal, az Aux2 a kistermet, az Aux3 a folyosót, ez utóbbi kettőt egy Alesis RA300 jobb, illetve bal oldala szolgálja ki.

Az Aux4 leválasztón keresztül jut a házasságkötő terembe. Itt egy Phonic AM440 keverő bemeneti csatornájára kerül. Ha a csatorna be van kapcsolva, akkor egy Alesis RA150-en keresztül ér a jel a hangszórókra. Az AM440-es keverő egy CD-játszót és egy anyakönyvvezetői mikrofont is kiszolgál, valamint szükség esetén a saját Aux kimenetén keresztül jelet küld vissza a stúdióban lévő WZ3-nak (keverő).

Visszatérve a stúdióba az Aux5 a TV-s közvetítések hangjának lett fenntartva. Az egész rendszer kiegészül még egy Phonic AM 532 típusú keverővel, ami zárt egységként a Mikrovoks rendszerrel vezérelt testületi üléseket szolgálja ki, és a főkimenetet (LR) küldi a stúdióba.