+36 1 306 5371 info@globomax.hu

Budapest XI. kerület, Polgármesteri Hivatal, tanácsterem

Átlagos megrendelést kaptunk a XI. kerület polgármesteri hivatalától: Mikrovoks Átlagos megrendelést kaptunk a XI. kerület polgármesteri hivatalától: Mikrovoks szavazórendszer, Mikrokam robotkamerás rendszer és hangosítás.

Az elnöki asztalhoz rendelt hét mikrofon miatt mégis egyedi lett a telepítés. Követelmény volt, hogy a termet házasságkötő teremként, Mikrovoks által vezérelt tanácsteremként és nem Mikrovoks által vezetett tanácsteremként is szeretnék használni. A problémát az okozta, hogy egy átlagos Mikrovoks rendszerben az elnöki mikrofon és a szavazóegységek mikrofonjai elkülöníthetőek.

Ha nem használjuk a Mikrovoks rendszert, csak az elnöki mikrofonnal le lehet bonyolítani bármilyen rendezvényt. Jelen esetben viszont követelmény volt, hogy az elnöki asztalon lévő hét mikrofon hét szavazópulthoz tartozzon, a rendszer kikapcsolása esetén pedig közvetlenül a keverőpult vezéreljen.

A megoldás egy egyedi fejlesztésű PIC mikrokontroller által vezérelt elektronika lett, ami lehetővé teszi, hogy a rendszer kikapcsolása esetén is működjenek a mikrofonok, ülés közben pedig az elnöki asztalon lévő személyek dönthetik el (egy külön kapcsoló segítségével), hogy képviselőként (ez az SZMSZ szerinti jegyzőkönyvezett, mért idejű hozzászólás), vagy elnöki minőségben (ekkor csak hangfelvétel történik) kívánnak szólni.