+36 1 306 5371 info@globomax.hu

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása
A projekt azonosító száma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00126

A projekt címe: „Teljes körű videomegoldás események, rendezvények internetes közvetítésére, rögzítésére, videokonferencia kapcsolat létrehozására, egyedülálló hardver és szoftver termékek kifejlesztésével.”

Kedvezményezett vállalkozás: Globomax Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Megvalósítás fő helyszíne: 1155 Budapest, Wysocki u. 1.
A projekt kivitelezésének ideje: 2019.07.01. – 2021.09.30.
A projekt összköltsége 153.482.355 Ft, amelyből 99.469.357 Ft támogatás

A projekt leírása

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés egyedülálló komplex video szolgáltatásokat biztosító rendszert hoz létre. Egyedülálló, mert a robotkamerától a videó kapcsoló-keverő eszközökön keresztül egészen a videó közvetítés és a videokonferencia szolgáltatásokig egységes hardver és szoftver környezetet biztosít. 

A projekt keretében kifejlesztendő robotkamera egy egyedülálló szolgáltatást az un.” Intelligent Light System” szolgáltatást fog biztosítani, ami a videofelvétel és közvetítés képminőségét jelentős mértékben javítani fogja. A kamera fejlesztésnél az elmúlt 13 év robotkamerák alkalmazása terén összegyűjtött tapasztalatainkat is hasznosítani fogjuk. 

A saját fejlesztésű videokapcsoló-keverő eszköz hardver és szoftver megoldásai egy általunk kidolgozott speciális algoritmus, a “Multipoint Video Control Algorithm” segítségével lehetővé fogja tenni, hogy egy komplex, többkamerás rendszert egyetlen kezelő üzemeltessen. Szintén a kezelő személyzet minimalizálását fogja szolgálni az új robotkamera által támogatott automatikus Deep Learning elvű személykövetés funkció. 

A rendszer broadcaster-ként képes lesz videostream-et küldeni a nagy külföldi streaming szolgáltatók (YouTube, Ustream, LifeStream, stb) számára, de hazai streaming szerverekhez, így például az érdekeltségünkbe tartozó onkormanyzati.tv és az általunk rövidesen létrehozásra kerülő kurzus.tv számára is. A rendszer képes lesz kapcsolódni a felhő alapú videokonferencia rendszerek szervereihez. 

Az események videorögzítésénél a fő célkitűzésünk, hogy utólagos videoszerkesztői munkára egyáltalán, vagy csak kis mértékben legyen szükség.

A projekt keretében létrejövő videorendszert nem szolgáltatásként, hanem “dobozos” termékként, pontosabban rendszerként kívánjuk értékesíteni. A termék sikerét arra alapozzuk, hogy míg 2014-ben a világ internet forgalmának 67%-a volt a videó forgalom, ez az arány 2019-re eléri a 80%-ot (forrás: Cisco Visual Networking Index). A “video jelenlét mindenütt” igény, az elmúlt évtizedben egy új iparág kialakulását hozta magával. Ezt az iparágat az utóbbi időben Streaming Media-nak is szokták nevezni. Ennek a dinamikusan növekvő iparágnak a dinamikusan bővülő szereplőire számítunk értékesítési stratégiánkban. Könnyen belátható, a vevőkör széleskörűsége, hiszen ahol ma valamilyen rendezvény van, annak videoközvetítése, rögzítése egyre inkább igényként jelentkezik. Az általunk kifejlesztendő videorendszer egyedülálló komplexitása, előremutató szolgáltatásai révén földrajzi helytől függetlenül bárhol értékesíthető.